מה האחריות של המנהיגים שלנו לאווירה הציבורית?

דגל ישראל, אחריות מנהיגים, מנהיגות, מהפכה משפטית

למנהיגים יש אחריות רבה והשפעה עצומה על האווירה הציבורית. האופן בו המנהיגים מתנהלים משפיע ישירות על האווירה הציבורית.

כדי לייצר אווירה ציבורית חיובית, שזה מה שמנהיגות חיובית אמורה לייצר, המנהיגים צריכים להוות דוגמא בהתנהגותם ולהציב סטנדרט גבוהה של התנהגות, הכלה, כבוד, חיזוק היחסים בין הצדדים השונים בחברה, ויצירת מרחבי שיח ושיתוף פעולה. בסופו של דבר מנהיגות מטפחת אופטימיות, תקווה לעתיד טוב יותר ויצירת הזדמנויות לכולם.

כשמנהיגים פוליטיים מחליטים להקצין את ההתבטאויות שלהם, זה משפיע ומוביל באופן ישיר לקיטוב ופילוג בחברה. זה פוגע באמון במוסדות שלטון, ואפילו באמון וביחסים בין חברים לעבודה ואף בין בני משפחה, מה שמוביל לתחושות של כעס, תסכול, חוסר תקווה ובסוף זה יכול להגיע גם לאלימות פיזית.

אבל למנהיגים יש אפשרות אחרת, תפקידם להקל ולגרום לקבוצות שונות להגיע לדיאלוג בונה וחיפוש אחר קונצנזיוס. מנהיגים צריכים לאפשר מרחב בו יבוטאו ויובנו האינטרסים של כל הצדדים, ולנסות לגשר ביניהם. מנהיגות דורשת גם אומץ, אומץ לעמוד על הדברים החשובים, אך בשם האחריות הרחבה, גם למצוא את הפשרה הנדרשת כדי למצוא פתרון רחב, תוך הבנה שלא ניתן לענות על כל הרצונות של כל האנשים. האחריות של המנהיגים היא ליצור סביבה של כבוד והבנה הדדיים, של הקשבה ושיח, של הבנת פרספקטיבות אחרות, כדי שניתן יהיה להגיע להסכמות בצורה קלה יותר.

המנהיגים צריכים לקחת בחשבון שלמעשיהים השפעה רחבה, אדוות המנהיגות וההשפעה שלהם מגיעות רחוק, והסטנדרט שיציבו לעצמם בהתנהגות ובהתבטאויות, יהיה הסטנדרט שהציבור יציב לעצמו.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

מנהיגות
אייל גונן

מה הגורם שמבדיל הכי הרבה בין מנהיגים?

ישנו גורם מכריע משותף לכל המנהיגים האפקטיביים, והוא רמה גבוהה של אינטלגנציה רגשית. זה לא שמנת המשכל או היכולות הניהוליות כבר לא רלוונטיות, אלא שהן כבר נחשבות ל"יכולות סף", וברור שהן הכרחיות כדי להיכנס לתפקידי ניהול.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

מנהיגים משחקים דמקה או שח-מט?

שוויון זה להתמקד בנקודת ההתחלה, הוגנות זה להתמקד בתוצאה הסופית. להתייחס לכולם בשוויון זאת לא מנהיגות, להתייחס לכולם בהוגנות זאת מנהיגות. הרעיון במנהיגות הוא שאין כלל ויוצא מהכלל, הכל יוצא מהכלל.

קרא עוד »
ההתפטרות השקטה quietquitting
מנהיגות
אייל גונן

ההתפטרות השקטה

פעם קראו לזה "אבטלה סמויה", קראו לזה "הקטנת ראש", קראו לזה "זה לא בהגדרת תפקיד שלי", וכל מנהל ניסה להלחם בזה באמצעות "תפיסת תפקיד מרחיבה", דיבור על מצויינות, הגדלת ראש, ודרישה לשים לב ששום דבר לא "נופל בין הכסאות". 

הבעיה היא שמנהלים מהדור הישן נעלבים, איך יכול להיות שאנשים לא נדבקים בחזון שלהם, איך אנשים לא רוצים לתת 110%?, איך אנשים מעזים לצאת הביתה כשהם עובדים עד השעות הקטנות?. קוראים לזה הצבת גבולות. מה הבעיה? שמנהלים מהדור הישן מרגישים שדופקים אותם אם זה לא קורה, ואופס.., הנה באים חבר'ה צעירים ומגדירים גבולות. גבול למה שהם מוכנים לתת, גבול למה שהם מוכנים שידרשו מהם. 

קרא עוד »