איך אתם עם "השראה"?

אחד הדברים שאנשים צמאים לו הוא השראה, היא הגורם שמעורר אותנו בתחילתו של כל שינוי, קטן וגדול.
השראה היא רעיון שאני נחשף אליו, דפוס חשיבה או דפוס התנהגות, של מישהו אחר שמצליח לעורר אצלי תשוקה לפעולה, בין אם באופן זהה למקור ההשראה ובין אם בתחום אחר לגמרי. ההשראה מאפשרת לנו להתעלות רעיונית ורגשית מעל לחוויות היומיומיות שלנו, ומניעה אותנו מאדישות למוכנות לפעולה, ולרגע מסיחה את דעתנו מהמגבלות היומיומיות והתפיסתיות שלנו.
מקורות ההשראה יכולים להיות רבים ומגוונים, זה יכול להיות הבוס במקום העבודה, חבר קרוב, שכן, בן משפחה, אדם מפורסם, הרצאת TED, סרט, ספר, הרצאה שראיתי, וובינר, אדם שפגשת באופן מקרי ואפילו הילדים שלנו.
הסכנה עם השראה היא שמדובר ב"מלכודת דבש", שכן באותם רגעי השראה, אנחנו נוטים להעריך את היכולות שלנו כגבוהות יותר, להתעלם ממגבלות ואילוצים, ולהיות אופטימיים לגבי העתיד. ועם זאת, השראה היא בסופו של דבר רק השראה, אין בה פעולה, אלא רק מוכנות לפעולה, היא אמנם עוזרת לנו לגייס הרבה משאבים פסיכולוגיים, רגשות חיוביים ותחושת משמעות, אנחנו אפילו נוטים להיות יצירתיים יותר כשאנחנו נחשפים למקורות השראה אבל זה לא מספיק לשינוי אמיתי.
מבחינה פיזיולוגית, המח מייצר רמות גבוהות של דופמין וסרוטינין, אותם הורמונים שמופרשים גם בעת צריכת שוקולד או קיום יחסי מין, ובנוסף המח אף מפחית את רמת הקורטיזול, שהוא הורמון הפחד והלחץ. כן, זה שלב נעים מאוד, וממכר.
די ברור מדוע "דחיינים" נוטים להתמכר לסרטוני Ted מעוררי השראה, כשהם ממשיכים לדחות את השינוי שהם מייחלים לו, ומדוע אנחנו נהנים לשמוע סיפורים מעוררי השראה אבל זה לא גורם לנו לשנות משהו בעצמנו.
השראה היא רק השלב הראשון, שינוי כמו למידה, בא לידי ביטוי בהתנהגות שונה בפועל, אחרת ההשראה נשארת בגדר רעיון ולא דוחפת לתוצאות אחרות.
אז איך מקדמים מהשראה לשינוי תודעה ולפעולה? חכו לפוסט בשבוע הבא 🙂

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

מנהיגות
אייל גונן

ההשפעה והרטוריקה של זלנסקי

זלנסקי יודע שבאמצעות רטוריקה נכונה אפשר לזכות באהדת הקהל, ושבלי קשר האמת אינה עומדת למבחן, אלא היכולת ליצור יחס אוהד בין הנואם והקהל, שבאמצעותו העברת המסר הופכת לקלה יותר.
זלנסקי כמו רטוריקן טוב, יודע להתאים עצמו ולדבר אל כל קהל בשפה הרלוונטית אליו, ולהעביר לו מסר ייחודי כדי להניע את הקהל לחשוב על הדברים לעומק. אחת הדרכים הנפוצות ביותר ושבה משתמש גם זלנסקי, היא ביצוע אנלוגיות שמאפשרות הבנה מהירה יותר, ועל בסיס העובדות המוזכרות, קל להעביר ולהבהיר את הטיעון. רטוריקן טוב מוצא את המשותף בינו ובין הקהל, ומטרת האנלוגיה לאירועי העבר שרלוונטים לקהל, היא לגרום לקהל לראות את המציאות דרך עיני הנואם.

קרא עוד »
הצלחה
אייל גונן

יש מתחזה בקהל? על "תסמונת המתחזה"

אחד התסביכים של אנשים מוצלחים, מנהלים ומנהיגים, הוא "תסמונת המתחזה", החשש שאני לא מספיק מוכשר, שהגעתי למקום שבו אני נמצא בטעות, ושאני לא מתאים. הפחד הגדול הוא שאוטוטו מישהו יחשוף אותי או ש"תיקרע המסכה מפני" ויגלו שאני לא מי שחשבו.

קרא עוד »