מה השאלה הראשונה שמנהיג שואל?

כל מנהיג מונע משאלה שהוא שואל את עצמו בכל בוקר.
יש מנהיג ששואל את עצמו "מה אני צריך לעשות כדי להצליח?" זה מנהיג שמבחינתו הארגון זה הוא, הוא מחפש כח, להיות מוערך יותר, להתקדם. זאת מנהיגות ישנה, מנהיג ששם את עצמו במרכז, כל הארגון על כלל משאביו ורצונותיו, עובד בשביל להאדיר את המנהיג, בתוך הארגון ומחוץ לארגון. זה מנהיג שהאינטרס האישי שלו גובר על האינטרס של הארגון, הוא דואג שהכל יעבור דרכו, שהוא יהיה בנקודות ההחלטה, הוא יוצר תלות של הארגון בו, ובמקביל לא מאפשר לאף אחד בארגון "להרים את הראש" ולגלות מנהיגות. לא אוהב לשמוע על בעיות בארגון, ומרגיל את האנשים לרצות אותו. הקרדיט על ההצלחות שייך לו, והוא לא מתחלק בו. לגבי הכישלונות? מטאטאים מתחת לשטיח.
התוצאה היא שביום שאותו מנהיג עוזב את הארגון, הארגון מוצא עצמו ללא מנהיגות וללא המשכיות, עם "מחנאות" ויריבויות פנימיות. "אחרי המבול".
יש מנהיג ששואל את עצמו "מה אני יכול לעשות כדי שהארגון יצליח?" זה מנהיג שמבין שהארגון והמטרות שלו גדולים וחשובים יותר ממנו, שעכשיו זאת המשמרת שלו להנהיג אבל גם אחריו הארגון ימשיך להתקיים, והוא עסוק בלאפשר לעובדים ולארגון לבצע את המשימות הכי טוב שאפשר, הוא משרת את הארגון דרך האנשים, תומך, מטפח, חונך, נותן את המשאבים והגיבוי. הוא מפתח מנהיגים בתוך הארגון בגלל שהוא מבין שמנהיגות היא מכפיל כח לארגון, והוא לא רואה בזה איום. הוא יודע שאם הוא ידאג לאנשים, ישמור עליהם, יעצים אותם ויגרום להם להצליח בעבודתם, הם ישמרו על הארגון ויגרמו לו להצליח.
הוא לא מונע מאגו ומחיפוש אחרי כבוד, מבחינתו, הוא נמדד בכמה הארגון מצליח והאנשים שלו מתפתחים ומתקדמים.
מה שמבדיל בין המנהיגים היא מה השאלה הראשונה שמעניינת אותם.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

מנהיגות
אייל גונן

מה עדיף? מנהיג "מוכוון תוצאות" או "מוכוון אנשים"?

איזה מנהיג מוצלח יותר ה"מוכוון תוצאות" או ה"מוכוון אנשים"?

זה בדיוק מה שבחן ג'ימס זנגר במחקר שפרסם ב-2009, ובו בדק בקרב 6,000 עובדים, מהם המאפיינים שמשפיעים על האופן בו העובד תופס את הבוס שלו כמנהיג מוצלח. מבין כל המאפיינים שנבדקו, היו גם "התמקדות באנשים" כשהכוונה לכישורים החברתיים, ו"התמקדות בתוצאות" כשהכוונה לכישורים האנליטיים.

קרא עוד »
דגל ישראל, אחריות מנהיגים, מנהיגות, מהפכה משפטית
מנהיגות
אייל גונן

מה האחריות של המנהיגים שלנו לאווירה הציבורית?

כדי לייצר אווירה ציבורית חיובית, שזה מה שמנהיגות חיובית אמורה לייצר, המנהיגים צריכים להוות דוגמא בהתנהגותם ולהציב סטנדרט גבוהה של התנהגות, הכלה, כבוד, חיזוק היחסים בין הצדדים השונים בחברה, ויצירת מרחבי שיח ושיתוף פעולה. בסופו של דבר מנהיגות מטפחת אופטימיות, תקווה לעתיד טוב יותר ויצירת הזדמנויות לכולם.

כשמנהיגים פוליטיים מחליטים להקצין את ההתבטאויות שלהם, זה משפיע ומוביל באופן ישיר לקיטוב ופילוג בחברה. זה פוגע באמון במוסדות שלטון, ואפילו באמון וביחסים בין חברים לעבודה ואף בין בני משפחה, מה שמוביל לתחושות של כעס, תסכול, חוסר תקווה ובסוף זה יכול להגיע גם לאלימות פיזית.

קרא עוד »
ניהול זמן
אייל גונן

איך אומרים "לא"?

אנחנו נוטים להגיד כן מהר מדי, ורק אח"כ כשנתקלים במחסור זמן לבצע משימה שחשובה לנו, אנחנו מבינים שטעינו. ואז אנחנו מתחילים להרגיש עומס, להישחק, לקחנו על עצמנו התחייבויות, אנחנו לא רוצים לאכזב ובנוסף יש לנו את המשימות שלנו. אנחנו לא מתקצבים נכון את הזמן והאנרגיה שלנו. להיות פרודוקטיבי זה לא לעשות עוד ועוד, אלא לעשות את הדברים הנכונים, באופן הנכון.

קרא עוד »