במי הכי נכון להשקיע בפיתוח מנהיגות?

בהנחה שיש לנו משאבים מוגבלים, במי הכי נכון להשקיע בארגון? איפה נשקיע הכי הרבה כדי לפתח מנהיגות?

באופן טבעי הנטייה של רוב הארגונים היא להשקיע בהנהלה, באנשים שכבר הוכיחו את עצמם, שמוכרים כמנהיגים, שיש להם ניסיון והגיעו לתוצאות. אבל אם הם כאלה – למה צריך להשקיע דווקא בהם? אולי הם דווקא אלה שצריכים הכי פחות שישקיעו בהם?

במי נכון יותר להשקיע? בדרגי ההנהלה או בדרגים הזוטרים? מי ממשיך להיות בחברה יותר זמן? ומעבר לזה, איפה נמצא פוטנציאל ההתפתחות הגדול יותר? לפי "העיקרון הפיטרי" ככל שאתה עולה בהיררכיה הארגונית, אתה מתקרב יותר לנקודה שבה מיצית את יכולותיך ואתה עתיד אף לעבור את התפקיד שבו אתה הכי אפקטיבי.

ימי עיון, סדנאות, כנסים, סמינרים, איך שלא תקראו לזה, ברגע שזה מוכוון לאוכלוסייה ספציפית בארגון, דרגי ההנהלה, נוצרת אוכלוסייה אחרת שמודרת מאותן תכניות לפיתוח מנהיגות, וכך נוצר פער הולך וגדל בפיתוח המנהיגות בתוך הארגונים. בין אלה שכבר הוכיחו את עצמם וממשיכים לפתח אותם, לבין אלה שעדיין לא הוכיחו את עצמם ולא מקבלים את אותה הזדמנות, ובפיתוח מנהיגות עצם ההזדמנויות להוביל ולהפגין מנהיגות היא אחד הדברים הכי חשובים. התפיסה של "מנהיגים מפתחים מנהיגים" היא תפיסה נכונה, אבל בפועל בהרבה מקרים רואים שדווקא "מנהיגים מתחזקים מונהגים".

ההחלטה העקרונית של ארגונים צריכה להיות האם אנחנו מחזקים את "החמישייה הפותחת" שלנו על המגרש, אלה חברי ההנהלה, או שאנחנו משקיעים גם ב"שחקני ספסל" חזקים, שהם העתודה המנהיגותית בארגון, ולמעשה משחקים עם 20 שחקנים על המגרש.. מה שגם עוזר באופן ישיר בהגברת האפקטיביות בארגון והמחוברות.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

מנהיגות התפתחות אופקית התפתחות אנכית
התפתחות אישית
אייל גונן

"התפתחות אופקית" מול "התפתחות אנכית"

הרבה אנשים מספרים לי, שלא משנה לכמה הרצאות, ימי עיון או סדנאות הם הלכו במגוון רחב של מיומנויות, ועדיין הם לא באמת מרגישים שיפור. לא מרגישים שמצליחים להתקדם ולהגיע להישגים משמעותיים יותר.
הבעיה היא שאנחנו מתמקדים ב"התפתחות אופקית" של רכישת כלים, במקום ב"התפתחות אנכית" שהיא שינוי זהות, גישה וחיזוק התודעה.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

מנהיגות?

כשאנחנו רואים מנהיג, אנחנו יודעים לזהות שמדובר במנהיג, אבל איך מגדירים מנהיגות?
איך מגדירים מנהיג טוב? לפי האפקטיביות שלו? חלק מגדולי הדיקטטורים היו מנהיגים אפקטיביים מאוד.
אלכסנדר מוקדון למשל נקרא "אלכסנדר הגדול" בפי היוונים, אך בפי הפרסים נקרא "אלכסנדר הברברי" בגלל שהחריב את תרבותם.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

איך מנהיגים בונים אמון?

זה שאנשים צריכים להאמין במנהיג בכדי ללכת אחריו – ברור. אבל יש עוד אמונה, אמונה של האנשים בעצמם, ואמונה של המנהיג ביכולת של האנשים. רוב האנשים לא מאמינים באחרים באופן טבעי, אז איך להפוך למנהיג שמאמין באנשיו?

קרא עוד »