לפעמים כל מה שצריך זאת "שיחת חדר הלבשה"

בעיצומו של המשבר הכלכלי ב-2008, סטארבקס היו במשבר עמוק לאחר סגירת 300 חנויות, פיטורי אלפי עובדים וירידה דרמטית בהכנסות, ואם זה לא הספיק, הנהלת החברה הייתה במתח רב לקראת ועידת האנליסטים השנתית, בה עמדו להציג את הנתונים הכספיים החלשים מול האנליסטים ובעלי המניות.
האוורד שולץ שחזר לתפקיד המנכ"ל שנה קודם, בכדי לשקם את החברה, ערך חזרות עם צוות ההנהלה על האופן בו יציגו את הנתונים, וכיצד יערכו לשאלות קשות בנוגע לביצועי החברה הכושלים. החשש היה שלאחר הועידה ערך המניה ירד מתחת ל-10$ והחברה תהיה חשופה להשתלטות חיצונית. וכאילו שלא היה די בכך, סמנכ"ל הכספים עזב מספר ימים לפני הוועידה.
במהלך החזרה האחרונה, בכל פעם שאחד המנהלים הציג, המנכ"ל שולץ העיר לו על אופן ההצגה, על מבנה המצגת וכו', עד שבשלב מסוים אחד היועצים רמז לו שכדאי שיעזוב את האולם.. המתח היה בלתי נסבל, וצוות ההנהלה פשוט פחד מההשלכות של ועידת האנליסטים.
למרות כל ההכנות הרבות, בבוקר הוועידה המתח בקרב המנהלים שהתרכזו מאחורי הבמה עדיין היה רב, ואז הגיע ביל בראדלי, אחד מחברי ההנהלה, שהיה בעברו סנטור ושחקן הניו יורק ניקס, איתה זכה בשתי אליפויות NBA.
ביל שהבין את הסיטואציה, ריכז את כל המנהלים במעגל, ועשה להם "שיחת חדר הלבשה". בעודם עומדים במעגל כמו שחקנים רגע לפני שעולים למשחק הגמר, הוא דיבר אליהם בהתלהבות והעניק פרץ של אנרגיה חיובית, מיד מצב הרוח שינה כיוון, כולם הרגישו בטוחים, חזקים וגבוהים יותר, וככה עלו לבמה בוועידת האנליסטים.
זה לא משנה כמה המנהלים היו חכמים וכישרוניים, לפעמים למרות כל ההכנות, צריך גם רגש, צריך שיגידו לך כמה אתה תותח, כמה חשוב ומשמעותי מה שאתה עושה, שהכי חשוב שתהיה הכי טוב שאתה יכול וזה כבר יספיק, וכמובן שמאמינים בך. בדיוק ברגע הנכון.
"שיחת חדר הלבשה".

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

איזון קריירה משפחה
אייל גונן

שיווי משקל מנהיגותי – ההתפטרות הגדולה

"נקודת שיווי המשקל המנהיגותית" זזה, וכשמדברים על "ההתפטרות הגדולה", רגע לפני שקופצים למסקנות על "דור עצלן" או "מפונק", כדאי להבין למה היא זזה, ומהו אתגר המנהיגות.
בסקר שנערך בפברואר 2022 וכלל 15,000 עובדים, צנחה תחושת העובדים כי דואגים מאוד לרווחתם עד לרמה של 24%!!, זוהי ירידה מתמשכת במהלך השנתיים האחרונות, מאז הפיק של תחילת הקורונה, לרמה נמוכה עוד יותר ממה שהייתה לפני הקורונה.

האנשים כבר לא מוכנים לשעבד את האושר שלהם תמורת עבודה, וארגון שלא יבין את זה, יישאר עם העובדים הפחות טובים, אלה שאין להם ברירה. האם העובדים יתגמשו, או שדווקא הארגונים הם אלה שיתגמשו? נחכה ונראה.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

יש דבר כזה מנהיגים מופנמים?

הרבה שואלים אותי אם מי שמופנם יכול להיות מנהיג. לרובנו יש בראש תמונה של מנהיג מוחצן, ולכן כל מי שמופנם ורוצה להנהיג, צריך להתגבר על מחסום תפיסתי גדול. בסקר שנערך ב-2006, 65% מהמנהלים הבכירים ראו את המופנמות כמחסום למנהיגות, ומחקרים מראים שנשיאי ארה"ב היותר מוחצנים, נתפסו גם כמנהיגים יעילים יותר.

קרא עוד »
הצלחה
אייל גונן

יש מתחזה בקהל? על "תסמונת המתחזה"

אחד התסביכים של אנשים מוצלחים, מנהלים ומנהיגים, הוא "תסמונת המתחזה", החשש שאני לא מספיק מוכשר, שהגעתי למקום שבו אני נמצא בטעות, ושאני לא מתאים. הפחד הגדול הוא שאוטוטו מישהו יחשוף אותי או ש"תיקרע המסכה מפני" ויגלו שאני לא מי שחשבו.

קרא עוד »