מנהיגות וקבלת החלטות

"לעתים, להיות אחראי זה אומר לעצבן אנשים. מנהיגות טובה כרוכה באחריות לרווחת הכלל, מה שאומר שיהיו אנשים שיכעסו על המעשים וההחלטות שלך. זה בלתי נמנע. לנסות לגרום לכולם לחבב אותך זה סממן לבינוניות, אתה תמנע מלקבל החלטות, אתה תמנע מלהתמודד עם האנשים שצריך להתמודד איתם, ואתה תמנע מלהציע תגמול שונה שמבוסס על שונות בביצועים, רק בגלל שכמה אנשים עלולים להיות לא מרוצים. באופן אירוני, דחיית קבלת ההחלטות הקשות, באמצעות ניסיון להימנע מכעס כלפיך, ובאמצעות מתן יחס שווה ו"נחמדות" ללא קשר לתרומת האנשים, אתה למעשה תבטיח שהאנשים היחידים שתכעיס, הם האנשים הכי יצירתיים ופרודוקטיביים בארגון שלך". קולין פאוול

כלל הזהב למנהיגות הוא "תתייחס לאנשים כפי שהיית רוצה שיתייחסו אליך", והמבחן של המנהיגות הוא באיזה מצב הדברים נמצאים ביחס לנקודה שבה המנהיג קיבל אותם.

מנהיג צריך לזהות את הצרכים של האנשים, ולא את הרצונות שלהם.
מנהיג צריך לשרת את הצרכים של האנשים, אבל לא להיות העבד שלהם.
מנהיג משרת צרכים, עבד מספק רצונות.

זוהי בדיוק תפיסת "המנהיגות המשרתת" (Servant Leadership) הטוענת שהמנהיג צריך לזהות את המכשולים שבפני האנשים, ולספק להם את המשאבים הנדרשים כדי להתגבר עליהם. הרי מעבר למכשולים האלה נמצא החזון שאליו רוצים להגיע.

מה הבעיה? שמנהיגות היא עניין מורכב, צריך לעשות את מה שהאנשים צריכים ולא את מה שהם רוצים, גם כשאתה לבד וצריך לקבל החלטה, ובמיוחד כשיש לזה מחיר. בגלל זה הבסיס של המנהיגות הוא האישיות של המנהיג.

אם אתה צריך להזכיר לאנשים שאתה המנהיג, אתה כנראה לא מנהיג..

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

הצלחה
אייל גונן

אתם אמיצים?

ברנה בראון מדברת על פגיעות, ואומרת שאנחנו יכולים לבחור באומץ או בנוחות, אבל לא בשניהם יחד. היא מגדירה את האומץ כמוכנות להיות פגיע, לפעול בלי ערובה לכך שתצליח. לא לחשוב על זה שאולי תכשל, אלא לפעול בידיעה שאתה יכול להיכשל, אבל להמשיך ולהתמודד.
אי אפשר להתפתח ולגדול כשאתה עטוף בשריון, וזו הסיבה שצריכים אומץ בכדי להתפתח, צריכים להיות מוכנים להיות פגיעים.

קרא עוד »
אברהם לינקולן מנהיגות
מנהיגות
אייל גונן

אברהם לינקולן – התגלמות המנהיגות

אברהם לינקולן הוא בעיני התגלמות המנהיגות והוא נחשב לאחד הנשיאים הגדולים בהיסטוריה האמריקאית, שהוביל את האומה להישגים משמעותיים, בעיקר בגלל הדרך שבה בחר להנהיג ולהוביל.  
מדהים לראות שלינקולן הביא לידי ביטוי כבר בתקופתו בסגנון מנהיגותו, סגנונות מנהיגות "מודרניים" כמו מנהיגות אותנטית, מנהיגות משתפת, מנהיגות אדפטיבית ומנהיגות משרתת. היכולת לא להסתנוור מכח, לדבוק בעקרונות שלך, להנהיג בענווה ולזכור בכל בוקר שבאת לשרת ולא לשלוט, זאת הסיבה שג'ון פ. קנדי אמר עליו "לינקולן לא היה רק נשיא ארצות הברית, הוא היה נשיא העם האמריקאי".

קרא עוד »